Sastāvdaļas:
- 3 glāzes ūdens
- 4 tēj.k. cukurs
- 2 tēj.k. sāls
- 3 ēd.k. etiķis
- 5 ēd.k. kviešu milti
- 2 gab. olas
- 4 tēj.k sinepes
- olivu eļļa
- Katliņā ielej 3 glāzes auksta ūdens, pievieno 4 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls, 3 ēdamkarotes etiķa, 5 ēdamkarotes kviešu miltu.
- Visu samaisa un uzvāra.
- Atdzesētai masai pievieno 2 jēlas olas, 4 tējkarotes gatavu galda sinepju. Visu sajauc un saputo ar mikseri.
- Putošanas beigu posmā smalkā strūkliņā pielej olivu eļļu (ne vairāk kā litru). Kad visa eļļa pielieta, putošanu pārtrauc.
Rezultātā 2 litri mājās gatavotas majonēzes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru