02.07.14

Pašu gatavota majonēze

Sastāvdaļas:
  • 3 glāzes ūdens
  • 4 tēj.k. cukurs
  • tēj.k. sāls
  • ēd.k. etiķis
  • ēd.k. kviešu milti
  • 2 gab. olas
  • 4 tēj.k sinepes
  • olivu eļļa

 
Pašu gatavota majonēze
  1. Katliņā ielej 3 glāzes auksta ūdens, pievieno 4 tējkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls, 3 ēdamkarotes etiķa, 5 ēdamkarotes kviešu miltu.
  2. Visu samaisa un uzvāra.
  3. Atdzesētai masai pievieno 2 jēlas olas, 4 tējkarotes gatavu galda sinepju. Visu sajauc un saputo ar mikseri.
  4. Putošanas beigu posmā smalkā strūkliņā pielej olivu eļļu (ne vairāk kā litru). Kad visa eļļa pielieta, putošanu pārtrauc.


Rezultātā 2 litri mājās gatavotas majonēzes.


Nav komentāru: