Sastāvdaļas:
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 sīpols
- 2 sarkanās paprikas
- 700 g tomāti
- Sāls; malti melnie pipari
- 2 ed. k. baltais balzāmetiķis
- 100 g gurķi
- garšaugi
Pagatavošana:
- Ķiploku un sīpolu nomizo un smalki sakapā.
- 1 papriku un 1 tomātu sagriež mazos gabaliņos un atliek malā. Pārējos dārzeņus kopā ar ķiplokiem un trešdaļu sīpoliem 20 minūtes sautē nelielā sālsūdens daudzumā.
- Pēc tam visu sablendē, pievieno sāli, piparus un balzametiķi pēc garšas. Uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
- Pirms pasniegšanas galdā iemaisa salmiņos sagrieztus gurķus, kā arī
- paprikas, tomātu un, ja vēlas, arī sīpolu gabaliņus.
- Pārkaisa ar kapātiem garšaugiem (gurķumētru, timiānu u.c. pēc izvēles).
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru