30.08.14

Aukstā tomātu zupa

Sastāvdaļas:
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 sīpols
  • 2 sarkanās paprikas
  • 700 g tomāti
  • Sāls; malti melnie pipari
  • 2 ed. k. baltais balzāmetiķis
  • 100 g gurķi
  • garšaugi

 
Aukstā tomātu zupa


Pagatavošana:
  1. Ķiploku un sīpolu nomizo un smalki sakapā.
  2. 1 papriku un 1 tomātu sagriež mazos gabaliņos un atliek malā. Pārējos dārzeņus kopā ar ķiplokiem un trešdaļu sīpoliem 20 minūtes sautē nelielā sālsūdens daudzumā.
  3. Pēc tam visu sablendē, pievieno sāli, piparus un balzametiķi pēc garšas. Uz 1 stundu ievieto ledusskapī.
  4. Pirms pasniegšanas galdā iemaisa salmiņos sagrieztus gurķus, kā arī
  5. paprikas, tomātu un, ja vēlas, arī sīpolu gabaliņus.
  6. Pārkaisa ar kapātiem garšaugiem (gurķumētru, timiānu u.c. pēc izvēles).


Nav komentāru: