Sastāvdaļas:
- 400 g zemeņu
- 100 g cukura
- 7 glāzes ūdens
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- citrona miziņa
- putukrējums
Pagatavošana:
- Zemenes notīra, noskalo, liek traukā, pārkaisa ar cukuru un atstāj 6 stundas iecukuroties.
- Ūdeni kopā ar citrona miziņu uzvāra, pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra, pievieno iecukurotas zemenes un sulu, samaisa un atdzesē.
- Pasniedz ar saputotu putukrējumu, saldējumu vai cepumiem.
Svaigēdājiem:
Sablenderējam zemenes, pieliekam nedaudz cukuru.
Sablenderējam zemenes, pieliekam nedaudz cukuru.
Aukstā zemeņu zupa |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru