30.08.14

Aukstā zemeņu zupa ar putukrējumu

Sastāvdaļas:
  • 400 g zemeņu 
  • 100 g cukura 
  • 7 glāzes ūdens 
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes 
  • citrona miziņa 
  • putukrējums 
Pagatavošana:
  1. Zemenes notīra, noskalo, liek traukā, pārkaisa ar cukuru un atstāj 6 stundas iecukuroties. 
  2. Ūdeni kopā ar citrona miziņu uzvāra, pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra, pievieno iecukurotas zemenes un sulu, samaisa un atdzesē.  
  3. Pasniedz ar saputotu putukrējumu, saldējumu vai cepumiem.  
Svaigēdājiem:
Sablenderējam zemenes, pieliekam nedaudz cukuru.


Aukstā zemeņu zupa

Nav komentāru: