30.08.14

Sarkano sīpolu ievārījums

Sastāvdaļas:
  • 1 kg sarkano sīpolu
  • 100g sviesta
  • 100 ml olīveļļas
  • 200g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 200 ml vīna etiķa
  • 1 čilī
  • 350 ml sarkanvīna
  • muskatrieksts
  • timiāns
  • 1 apelsīns

Pagatavošana:
  1. Katlā izkausē sviestu, pielej eļļu. 
  2. Mizotus sīpolus sagriež pusapļos un ber karstajā sviesta-eļļas maisījumā, apcep. Pieber cukuru, maisot uz ļoti lēnas uguns cep 15 minūtes.
  3. Sīpoliem pieliek sasmalcinātu čilī, cukuru un smalki sagrieztu apelsīna miziņu. Visu apcep vēl brītiņu, tad pielej vīnu, etiķi, pieliek sāli un timiānu. 
  4. Visu vāra apmēram 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ievārījumam jākļūst medainam, šķidrumam jāiztvaiko. Beigās pierīvē muskatriekstu.
  5. Gatavo ievārījumu liek traukos, aizvāko. Sīpolu ievārījums lieliski garšo ar pastēti, sieru, svaigu maizi un gaļas ēdieniem. 

Ievārījumu var izmantot arī mērču, zupu un sautējumu gatavošanā.

Nav komentāru: