Sastāvdaļas:
- 1 kg sarkano sīpolu
- 100g sviesta
- 100 ml olīveļļas
- 200g brūnā cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- 200 ml vīna etiķa
- 1 čilī
- 350 ml sarkanvīna
- muskatrieksts
- timiāns
- 1 apelsīns
Pagatavošana:
- Katlā izkausē sviestu, pielej eļļu.
- Mizotus sīpolus sagriež pusapļos un ber karstajā sviesta-eļļas maisījumā, apcep. Pieber cukuru, maisot uz ļoti lēnas uguns cep 15 minūtes.
- Sīpoliem pieliek sasmalcinātu čilī, cukuru un smalki sagrieztu apelsīna miziņu. Visu apcep vēl brītiņu, tad pielej vīnu, etiķi, pieliek sāli un timiānu.
- Visu vāra apmēram 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ievārījumam jākļūst medainam, šķidrumam jāiztvaiko. Beigās pierīvē muskatriekstu.
- Gatavo ievārījumu liek traukos, aizvāko. Sīpolu ievārījums lieliski garšo ar pastēti, sieru, svaigu maizi un gaļas ēdieniem.
Ievārījumu var izmantot arī mērču, zupu un sautējumu gatavošanā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru