05.09.14

Ābolu strūdele

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg ābolu
  • 125 g kviešu miltu
  • 100 g mandeļu miltu
  • 100 g rozīņu
  • 25 ml eļļas
  • 25 ml ūdens
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g kanēļa cukura
  • Sāls
  • Pūdercukurs
  • 100 g riekstu vai rīvmaizes

Ābolu strūdele
Pagatavo mīklu no miltiem, eļļas, ūdens, sāls un olas dzeltenuma, veidojot elastīgu, gludu mīklu. No mīklas samīca bumbu, apsmērē to ar nelielu eļļas daudzumu, apsedz ar dvieli un ļauj 1 stundu nobriest.
Mīklu izrullē un liek uz tīra dvielīša, kas pārkaisīts ar miltiem. Mīklai jābūt tik plānai, ka «var lasīt avīzi». Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež mazos kubiņos, pieliek rozīnes un samaisa ar kanēļa cukuru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C, sviestu uzkarsē un pārsmērē mīklai, tad pārkaisa pāri mandeļu miltus vai rīvmaizi.
Ābolu pildījumu uzliek uz mīklas, atstājot no visām malām pa 5 cm. Pārloka mīklas malas pāri pildījumam un tad ar dvieļa palīdzību satin mīklu ciešā rullī. Liek uz pannas, pārsmērē ar sviestu un cep apmēram 40-60 min.
Izcepto strūdeli izņem no krāsns, pārsmērē ar atlikušo sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz karstu ar vaniļas saldējumu vai ar vaniļas mērci.
Receptes autore - Svetlana Ivanova

Nav komentāru: