Nepieciešams
- 1 ķieģelītis rupjmaizes
- 5 olas
- 400g žāvēts vai kūpināts šķinķis
- 2 mazi burkāni
- 100g siers
- 1 ķiploka galviņa (pēc garšas)
- majonēze
- zaļumi
Sāļā torte/Foto Mia.lv |
Pagatavošana
1. Rupjmaizes ķieģelītim apgriež garozu un pašu
ķieģelīti sagriež 4 loksnēs
2. Sablendē šķiņķi ar ķiplokiem. Atstāj dažas šķinķa
šķēlītes dekorēšanai
3. Sablendē sieru ar burkāniem, 3 varītām olām, zaļumiem
4. Sajauc ar majonēzi siera un šķinķa masu vienā bļodā
5. Uz katras kārtas smērē pagatavoto masu. Starp kārtām,
uz masas liek šķinķa šķēlītes un olas šķēlītes
6. Torti apsmērē arī no ārpuses ar siera- šķinķa masu, un
sadrupinātu olu. Dekorē
7. No atlikušās garozas var pagatavot grauzdiņus. Sagriež
garozu kubiciņos, apcepj uz pannas, pievieno sāli un sasmalcinātus ķiplokus.
Avots: mia.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru