Sastāvdaļas:
- 800 g mīdiju, svaigas
- 200 ml baltvīna
- 200 ml baltvīna mērces*
- 200 ml saldā krējuma
- 100 g ķiploku, notīrīti, smalki sakapāti
- 50 ml olīveļļas
- 3 tomāti, blanšēti un sēklas izņemtas
- pētersīļi, rupji sakapāti
Mīdijas ar ķiplokiem un saldo krējumu ir gana klasisks
veids, kā tās pagatavot. Noteikti nenoslinko un pagatavo baltvīna mērci, jo tā
piedod daudz interesantāku un maigāku garšu. Vasarā pasniedz ar blanšētiem
tomātiem un zaļumiem. Lieliski iederas maurlociņi.
Pagatavošana:
- Bļodā saber mīdijas, pielej baltvīnu, olīveļļu un pievieno ķiplokus. Atstāj, lai marinējas kādas 10 minūtes.
- Ļoti stipri sakarsē katlu. Kad tas ir patiešām karsts, ieber iemarinētās mīdijas un uzreiz uzliec vāku, pacepot apmēram 2–3 minūtes, lai atveras.
- Kad tās atvērušās, atkal uzliec vāku un pasautē vēl 1 minūti.
- Liec mīdijas uz šķīvja. Palikušo šķidrumu katliņā izkās caur ļoti smalku audumu, lej atpakaļ katlā, uz lielas liesmas novāri kopā ar baltvīna mērci un saldu krējumu, līdz nedaudz sabiezē.
Mīdijas baltvīna un ķiploku mērcē |
Pasniedz, traukos liekot mīdijas, pārlejot ar mērci un
uzliekot rupji sakapātu blanšētu tomātu vai zaļumus.
Recepte: Andrejs Smatčenko
Papildinājumi:
* Ja nav baltvīna mērces, tad aizstāj ar tādu pašu daudzumu salda krējuma.
* Ja nav baltvīna mērces, tad aizstāj ar tādu pašu daudzumu salda krējuma.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru