Sastāvdaļas
- 1 kg mīdijas
- 3 selerijas
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 citronzāle
- 0,5 l baltvīna
- burkāni
- svaigi vai konservēti tomāti bez mizas
- svaigi šampinjoni
- sīpoli
- saldais krējums
- siers
- maltie pipari
- baltmaize
Mīdiju zupa
|
Pagatavošana:
- Sagriež selerijas kātus (ar visām lapām), pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un citronzāli. Pielej 0,5 l ūdeni un 0,5 l baltvīna, visu sautē 15 min.
- Pievieno burkānus, konservētus tomātus, saldo krējumu un piparus. Pa to laiku noskalo un noplucina no čaumalām mīdijas.
- Kad zupa savārījusies, pievieno mīdijas, vāra visu 6 min.
Pasniedz kā zupu ar mīkstu baltmaizi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru