16.09.14

Mīdiju zupa

Sastāvdaļas
  • 1 kg mīdijas
  • 3 selerijas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 citronzāle
  • 0,5 l baltvīna
  • burkāni
  • svaigi vai konservēti tomāti bez mizas
  • svaigi šampinjoni
  • sīpoli
  • saldais krējums
  • siers
  • maltie pipari
  • baltmaize

Mīdiju zupa
Pagatavošana: 
  1. Sagriež selerijas kātus (ar visām lapām), pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un citronzāli. Pielej 0,5 l ūdeni un 0,5 l baltvīna, visu sautē 15 min. 
  2. Pievieno burkānus, konservētus tomātus, saldo krējumu un piparus. Pa to laiku noskalo un noplucina no čaumalām mīdijas. 
  3. Kad zupa savārījusies, pievieno mīdijas, vāra visu 6 min.

Pasniedz kā zupu ar mīkstu baltmaizi.



Nav komentāru: