Pirmā metode - no kokosriekstu skaidiņām.
Tās ber traukā, aplej ar divreiz lielāku daudzumu karsta ūdens un sablendē. Gatavo masu caur sietiņu vai marli kārtīgi nospiež. Piens sanāk samērā krēmīgs.ja nav paredzēts uzreiz izlietot visu daudzumu, to var pāris dienas glabāt ledusskapī. Ja piens noslāņojas, to atliek tikai saskalināt.
Otrā metode - no veseliem kokosriekstiem.
Jāpiebilst, ka riekstā esošais šķidrums nav piens. Kokosriekstu piens veidojas no baltā, stingrā rieksta, ko sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un vāra ūdenī vai pienā, līdz veidojas krēmīga substance.
Tās ber traukā, aplej ar divreiz lielāku daudzumu karsta ūdens un sablendē. Gatavo masu caur sietiņu vai marli kārtīgi nospiež. Piens sanāk samērā krēmīgs.ja nav paredzēts uzreiz izlietot visu daudzumu, to var pāris dienas glabāt ledusskapī. Ja piens noslāņojas, to atliek tikai saskalināt.
Otrā metode - no veseliem kokosriekstiem.
Jāpiebilst, ka riekstā esošais šķidrums nav piens. Kokosriekstu piens veidojas no baltā, stingrā rieksta, ko sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un vāra ūdenī vai pienā, līdz veidojas krēmīga substance.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru