25.09.14

Vislabākā rauga mīkla

Sastāvdaļas:
  • 0.5 gab. svaigs raugs paciņā
  • 200 g sviests
  • 1.5 ed.k. cukurs
  • šķipsna sāls
  • 3 glāzes milti
  • 1 glāze piens

Pagatavošana:
  1. Vispirms uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu (ūdens peldē), ļaujot tam dabīgā veidā atdzist. Pievieno sāli un cukuru.
  2. 100 mililitros silta ūdens (ne karstākā par 37*C un ne aukstākā par 34*C) izšķīdina raugu un kripatiņu cukura. Pārkaisa ar kripatiņu miltiem - novieto siltā vietā uz 15 minūtēm - kamēr var redzēt, ka raugs sāk augt, ceļas putas.
  3. Pienam un sviestam pieber glāzi miltu un pielej raugu. Pēc tam pievieno pārējos miltus (var nesijāt). Izmīca ~10 minūtes, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Kad mīkla gatava, to neizņem no ledusskapja, bet katru reizi izņem tik cik vajag, atstājot pārējo ledusskapī.
Cep 220 grādos.

Nav komentāru: