Sastāvdaļas:
- 0.5 gab. svaigs raugs paciņā
- 200 g sviests
- 1.5 ed.k. cukurs
- šķipsna sāls
- 3 glāzes milti
- 1 glāze piens
Pagatavošana:
- Vispirms uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu (ūdens peldē), ļaujot tam dabīgā veidā atdzist. Pievieno sāli un cukuru.
- 100 mililitros silta ūdens (ne karstākā par 37*C un ne aukstākā par 34*C) izšķīdina raugu un kripatiņu cukura. Pārkaisa ar kripatiņu miltiem - novieto siltā vietā uz 15 minūtēm - kamēr var redzēt, ka raugs sāk augt, ceļas putas.
- Pienam un sviestam pieber glāzi miltu un pielej raugu. Pēc tam pievieno pārējos miltus (var nesijāt). Izmīca ~10 minūtes, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Kad mīkla gatava, to neizņem no ledusskapja, bet katru reizi izņem tik cik vajag, atstājot pārējo ledusskapī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru