Sastāvdaļas:
- olīveļļa
- sarkanie sīpoli
- fenhelis
- Seleriju kāti
- ķiploki
- ingvera sakne
- čili
- koriandra sēklas
- tomāti
- brūnais cukurs
- kanēļa cukurs
- sarkanvīna etiķis
- jūras sāls, malti pipari
Izcilais pavārs māca, kā pagatavot tomātu kečupu.
- Dziļā, smagā pannā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un fenheli.
- Seleriju kātus rupji sagriež, ķiploku un ingveru sasmalcina un pievieno pannas saturam. Pievieno arī čili un koriandra sēklas. Sautē, līdz dārzeņi ir mīksti - aptuveni 10-15 minūtes.
- Tomātus rupji sagriež un pievieno dārzeņiem pannā. Sautē 10 - 15 minūtes, līdz tomāts izdala sulu un tā nedaudz iztvaikojusi.
- Dārzeņiem pievieno brūno cukuru un kanēļa cukuru. Visu karsē, pievieno sarkanvīna etiķi un sautē, līdz šķidrums novārījies teju uz pusi mazāk.
- Visu pannas saturu liek blendera krūzē un sablendē, kamēr mērce kļūst viendabīga.
- Sablendēto mērci caur sietu pārlej mazākā katliņā, pievieno jūras sāli un piparus un vēlreiz uzvāra, līdz mērce sabiezē.
Gatavo tomātu kečupu atdzesē un lej pudelēs vai traukos.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru