25.09.14

Mārtiņa Rītiņa tomātu kečups

Sastāvdaļas:
  • olīveļļa
  • sarkanie sīpoli
  • fenhelis
  • Seleriju kāti
  • ķiploki
  • ingvera sakne
  • čili
  • koriandra sēklas
  • tomāti
  • brūnais cukurs
  • kanēļa cukurs
  • sarkanvīna etiķis
  • jūras sāls, malti pipari

Izcilais pavārs  māca, kā pagatavot tomātu kečupu.





  1. Dziļā, smagā pannā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus un fenheli.
  2. Seleriju kātus rupji sagriež, ķiploku un ingveru sasmalcina un pievieno pannas saturam. Pievieno arī čili un koriandra sēklas. Sautē, līdz dārzeņi ir mīksti - aptuveni 10-15 minūtes.
  3. Tomātus rupji sagriež un pievieno dārzeņiem pannā. Sautē 10 - 15 minūtes, līdz tomāts izdala sulu un tā nedaudz iztvaikojusi.
  4. Dārzeņiem pievieno brūno cukuru un kanēļa cukuru. Visu karsē, pievieno sarkanvīna etiķi un sautē, līdz šķidrums novārījies teju uz pusi mazāk.
  5. Visu pannas saturu liek blendera krūzē un sablendē, kamēr mērce kļūst viendabīga.
  6. Sablendēto mērci caur sietu pārlej mazākā katliņā, pievieno jūras sāli un piparus un vēlreiz uzvāra, līdz mērce sabiezē.

Gatavo tomātu kečupu atdzesē un lej pudelēs vai traukos.


Nav komentāru: