01.09.14

Rozmarīna un olīvu maize

Sastāvdaļas:

  • 3 glāzes miltu
  • 1 glāze silta piena
  • 15 g rauga
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 100 g augu eļļas + 2 ēdamkarotes
  • rozmarīns
  • olīvas

Rozmarīna un olīvu maize
Pagatavošana:
  1. Siltā pienā iejauc raugu, sāli, cukuru un eļļu. Iemīca miltus, kārtīgi samīca mīklu. Vienu trešdaļu no miltiem var izvēlēties rupja maluma. Mīklu siltā vietā raudzē stundu.
  2. Uzrūgušo mīklu izrullē plāni tik garā plāksnē, cik garš būs maizes kukulītis (rullēšanai, lai nepieliptu, izmanto miltus). Var veidot nelielus kukulīšus, lai tie būtu kraukšķīgi.
  3. Mīklu pārsmērē ar eļļu,  pārber ar sagrieztām olīvām un sasmalcinātu rozmarīnu, sarullē rullī un liek uz plāts, apsedz ar dvielīti, lai tā uzrūgst, vēl apmēram 30 minūtes.  Uzrūgušos klaipiņos ar asu nazi veido slīpus iegriezumus tā, lai pārgrieztu vismaz 2 mīklas kārtiņas.
  4. Maizi cep 220 grādos 30 minūtes.


Fokača ar olīvām un rozmarīnu

Sastāvdaļas:
  • 600g miltu
  • 600ml ūdens
  • 200g kartupeļu
  • 25g rauga
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 50 ml olīveļļas
  • olīvas
  • rozmarīns

Fokača

Pagatavošana:
  1. 600 ml ūdens izvāra kartupeļus, ūdeni, kur vārīti kartupeļi, saglabā, kartupeļus sastrādā masā.  
  2. Kartupeļus, ūdeni, kur tie vārījušies, raugu, cukuru, sāli sajauc, samīca kopā ar miltiem, liek uzrūgt.
  3. Uzrūgušu masu liek uz plāts, kura nosmērēta ar eļļu, izveido plāceni un ļauj uzrūgt. 
  4. Tad plāceni bagātīgi pārsmērē ar eļļu, uzliek olīvas un sasmalcinātu rozmarīnu. 
  5. Cep 180 grādos 20 minūtes.



Nav komentāru: