Sastāvdaļas:
1 glāze piens
25 g raugs
100 g sviests
1 gab. ola
0,5 Tj.k. sāls
1 Ēd.k. cukurs
500 g milti
Belašu mīkla var tikt pildīta ar gaļu biezpienu vai ievārījumu.
Pagatavošana:
Vispirms
sagatavo pildījumu. Gaļu un sīpolus samaļ, pievieno melnos piparus un sāli pēc
garšas.
Belaši |
Belašu mīkla
- Siltā pienā izkausē raugu, piesijā miltus un uzraudzē.Pievieno sāli, cukuru, kausētu sviestu, miltus un labi samīca.
- No uzrūgušas mīklas veido garenus pīrādziņus, liek iekšā pildījumu, belašus līdz galam neaiztaisot (atstāj vaļā aptuveni 1 cm).
- Belašus saliek uz dēļa un siltā vietā uzraudzē.
- Katliņā sakarsē cūku taukus vai eļļu (aptuveni 2,5 cm), liek iekšā pīrādziņus ar vaļējo daļu uz leju un vāra vidēji brūnus. Apgriež.
Maltajai gaļai pielikt piparus, sāli, sīpolu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru