18.10.14

Belašu mīkla

Sastāvdaļas:
1 glāze piens
25 g raugs
100 g sviests
1 gab. ola
0,5 Tj.k. sāls
1 Ēd.k. cukurs
500 g milti

Belašu mīkla var tikt pildīta ar gaļu biezpienu vai ievārījumu. 

Pagatavošana:
Vispirms sagatavo pildījumu. Gaļu un sīpolus samaļ, pievieno melnos piparus un sāli pēc garšas.

Belaši
Belašu mīkla
  1. Siltā pienā izkausē raugu, piesijā miltus un uzraudzē.Pievieno sāli, cukuru, kausētu sviestu, miltus un labi samīca.
  2. No uzrūgušas mīklas veido garenus pīrādziņus, liek iekšā pildījumu, belašus līdz galam neaiztaisot (atstāj vaļā aptuveni 1 cm).
  3. Belašus saliek uz dēļa un siltā vietā uzraudzē.
  4. Katliņā sakarsē cūku taukus vai eļļu (aptuveni 2,5 cm), liek iekšā pīrādziņus ar vaļējo daļu uz leju un vāra vidēji brūnus. Apgriež.
Var pasniegt pie tējas vai buljona. Pie buljona pasniedz siltus. Ja pasniedz pie tējas, tad pilda ar ievārijumu, biezpienu un mīklu taisa saldāku. pie tējas belašus var pasniegt aukstus. 


Belaši

Belaši pildīti ar liellopa gaļu - izsenis iecienītā karstā uzkoda.

Maltajai gaļai pielikt piparus, sāli, sīpolu.



Nav komentāru: