30.10.14

Mīdijas kokosriekstu pienā


Sastāvdaļas:
  • 1,5 kg mīdijas 
  • 2 ēdk. sviests 
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • 3 ēdk. zaļā karija pasta 
  • 2 cm ingvera sakne 
  • 1–2 laima sula 
  • 4 dl kokosriekstu piens 
  • 1 sauja koriandra lapu (vai pētersīļa lapu) 
  • sāls, pipari, šķipsna muskovado cukura

Mīdijas kokosriekstu pienā 
Pagatavošana:
  1. Notīriet mīdijas, vajadzības gadījumā noskrāpējot netīrumus ar nazi. Viegli uzsitiet pa mīdijām, kas ir atvērtas. Izmetiet mīdijas, kas pēc uzsišanas neaizveras.
  2. Platā kastrolī vai katliņā izkausējiet sviestu. Pievienojiet rīvētu ķiploku, ingveru un karija pastu. Apcepiet uz mazas uguns aptuveni 5–10 minūtes. Pielejiet kokosriekstu pienu un uzvāriet. Pieberiet šķipsnu muskovado cukura, sāli, piparus un pievienojiet laima sulu.
  3. Katliņā ieberiet visas mīdijas. Uzlieciet vāku un vāriet aptuveni 5–10 minūtes. Ik pa laikam sakratiet.
  4. Kad mīdijas ir atvērušās, tās ir gatavas.
  5. Pievienojiet koriandru.
  6. Pasniedziet mīdijas ar krāsnī ceptiem frī kartupeļiem un aioli mērci. 


Nav komentāru: