Sastāvdaļas:
- 500 g miltu
- 1 ola
- 1 glāze gāzēta ūdens
- 2 ēdamkarotes degvīna
- 250g maltas liellopu gaļas
- 250g maltas cūkgaļas
- 2 sīpoli
- zaļumi
- sāls
- pipari
- eļļa
Čebureki |
Pagatavošana:
Miltos iesit olu, ieber šķipsniņu sāls, pakāpeniski lej klāt ūdeni, beigās degvīnu, mīca pastingru mīklu. Mīklu mīca, lai tā būtu vijīga, bet ne pārāk cieta. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz stundu liek aukstumā.
Malto gaļu (var izvēlēties tikai liellopu gaļu) sajauc ar smalki sagrieztiem sīpoliem, pipariem, smalki sagrieztiem zaļumiem un sāli. Gaļai pielej nedaudz ūdens, lai čebureki sanāk sulīgi.
No mīklas izveltnē apļus, tiem jābūt ļoti plāniem - ap 3 mm. Uz apļa liek gaļas pildījumu, to izsmērē pa mīklu, atstājot brīvas maliņas. Tad pārloka mīklu, aizspiež malas - to dara ļoti rūpīgi, lai pildījums nevar nokļūt eļļā.
Čeburekus cep sakarsētā eļļā gaiši brūnus no abām pusēm. Čebureku cep apmēram 4 minūtes, tad nosusina lieko eļļu uz papīra dvieļa.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru