03.12.14

Dzelteno lēcu biezputra

Recepte no Ances Annas Šternbergas grāmatas «Topi vesels».
Sastāvdaļas
  • 500 g dzelteno lēcu
  • 5 lieli sīpoli (~ 500 g)
  • sāls, pipari pēc garšas
  • gī sviests cepšanai
  • dilles un citi zaļumi pēc izvēles
Dzeltenās lēcas
Pagatavošana
• Lēcas uz nakti atstāj mērcēties, no rīta tās noskalo un ūdeni nolej.
• Liek lēcas katlā vārīties, pievieno ūdeni, lai tas būtu kādu centimetru virs lēcām.
• Kamēr lēcas vārās, sacep četrus sagrieztus sīpolus zeltaini brūnus, pievieno tiem sāli.
• Kad lēcas gatavas, tās kopā ar sīpoliem sablendē viendabīgā biezputrā, pievieno zaļumus un garšvielas pēc garšas.
• Liek trauciņos, pa virsu uzliek karoti gī sviesta un grauzdētus sīpolu riņķīšus un pasniedz.

Lēcas satur daudz minerālvielu, balastvielu un rada sārmainu vidi ķermenī, kas ir nepieciešams, lai uzturētu labu veselību.
Garšvielas: ķiploki, karijs, kurkuma, sinepju sēklas, koriandra sēklas, pipari, sāls, čili pipari.


Nav komentāru: