Sastāvdaļas:
- 150 g žāvēta šķiņķa
- 2 sīpoli
- 1 daiviņa ķiploka
- 500 g kāpostu vai citu dārzeņu (spinātu, zaļo zirnīšu utt.)
- 200 g tomātu
- sāls
- pipari
- 4 šķēlītes cietas rupjmaizes
- 2 ēd.k margarīna vai augu eļļas
Tomātu zupa spāņu gaumē
|
Pagatavošana:
- Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un apcep augu eļļā, pieliek tomātus un mazliet pasautē, tad pievieno smalki sagrieztus kāpostus un pielej mazliet ūdens.
- Pieber sāli, piparus un vāra.
- Žāvēto šķiņķi sagriež kubveida gabaliņos, mazliet apcep un pievieno dārzeņiem.
- Uz uguns mazliet apbrūnina rupjmaizes šķēlītes un pārlej zupu.
II variants
Sastāvdaļas
- 1 gab. - kubiciņš Vistas buljona
- 1 gab. - sīpolu (sasmalcināti)
- 1 gab. - zaļās paprikas (sasmalcināti)
- 1 gab. - tomātu (sasmalcināti)
- 225 gr - bagetes (sagriezt kubiciņos)
- 3 gab. - daiviņas ķiploku (saspiest)
- 4 karotes - olīveļļas
- 0.5 karotes - čili pulvera
Tomātu zupa spāņu gaumē |
Pagatavošana:
- Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus un papriku. Cep uz lēnas uguns, apmēram, 2-3 minūtes.
- Pievieno čili, tomātus un sautē uz lēnas uguns, līdz viss sabiezē.
- Maisot pievieno bageti un pielej 1 l karsta ūdens. Pievieno vistas buljona kubiciņu un vāra 15 minūtes, līdz zupas konsistence paliek vienmērīga.
- Pagatavo grauzdiņus. Bagetes šķēles cep krāsnī vai uz grila.
- Uzlej nedaudz eļļas, ieberzē ķiploku, apkaisa ar sieru un vēl pāris minūtes apcep.
- Apkaisa ar čili pulveri un pasniedz ar zupu.
Avots knorr.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru