13.01.15

Tomātu zupa spāņu gaumē


Sastāvdaļas:
  • 150 g žāvēta šķiņķa 
  • 2 sīpoli 
  • 1 daiviņa ķiploka 
  • 500 g kāpostu vai citu dārzeņu (spinātu, zaļo zirnīšu utt.) 
  • 200 g tomātu 
  • sāls 
  • pipari 
  • 4 šķēlītes cietas rupjmaizes 
  • 2 ēd.k margarīna vai augu eļļas
Tomātu zupa spāņu gaumē
Pagatavošana:
  1. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež un apcep augu eļļā, pieliek tomātus un mazliet pasautē, tad pievieno smalki sagrieztus kāpostus un pielej mazliet ūdens. 
  2. Pieber sāli, piparus un vāra. 
  3. Žāvēto šķiņķi sagriež kubveida gabaliņos, mazliet apcep un pievieno dārzeņiem.
  4. Uz uguns mazliet apbrūnina rupjmaizes šķēlītes un pārlej zupu.

II variants

Sastāvdaļas
  • 1 gab. - kubiciņš Vistas buljona 
  • 1 gab. - sīpolu (sasmalcināti)
  • 1 gab. - zaļās paprikas (sasmalcināti)
  • 1 gab. - tomātu (sasmalcināti)
  • 225 gr - bagetes (sagriezt kubiciņos)
  • 3 gab. - daiviņas ķiploku (saspiest)
  • 4 karotes - olīveļļas
  • 0.5 karotes - čili pulvera

Tomātu zupa spāņu gaumē

Pagatavošana:
  1. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus un papriku. Cep uz lēnas uguns, apmēram, 2-3 minūtes.
  2. Pievieno čili, tomātus un sautē uz lēnas uguns, līdz viss sabiezē.
  3. Maisot pievieno bageti un pielej 1 l karsta ūdens. Pievieno vistas buljona kubiciņu un vāra 15 minūtes, līdz zupas konsistence paliek vienmērīga.
  4. Pagatavo grauzdiņus. Bagetes šķēles cep krāsnī vai uz grila.
  5. Uzlej nedaudz eļļas, ieberzē ķiploku, apkaisa ar sieru un vēl pāris minūtes apcep.
  6. Apkaisa ar čili pulveri un pasniedz ar zupu.
Avots knorr.lv

Nav komentāru: