04.02.15

Ābolu piena zupa

Šo interesanto ēdienu vislabāk vārīt no skābeniem vasaras āboliem, pacietiem Baltie Dzidrie, Rožāboli. Zupa noteikti garšos tiem, kuriem patīk svaigs, tikko sildīts biezpiens ar visām suliņām. Zupa ir gaišā, dzidrā ābolu krāsā, garša ir saldskāba, sajūta pēc ēšanas – viegla un svaiga. Īsts Latvijas vasaras saldēdiens! 

Sastāvdaļas
  • 0,5 kg zaļu, skābu ābolu
  • 100 g cukura
  • 0,5 l trekns lauku piens 
  • 3-4 krustnagliņas
  • malts kanēlis 



Pagatavošana:

  • Ābolus noskalo, nomizo, sagriež šķēlēs.
  • Pienu lej katliņā, pievieno cukuru un krustnagliņas, uzvāra.
  • Vārošajā pienā ber ābolu šķēlītes, ļauj strauji uzvārīties, tūlīt samazina karstumu un nemaisot lēni silda vēl 4-6 minūtes. Katla dibenā no piena pamazām veidojas biezpiena kunkulīši. Nedrīkst karsēt par ilgu, tad biezpiens kļūs ciets un āboli izšķīdīs!
  • Kad biezpiens savilcies, ņem nost no plīts, atdzesē, lej šķīvjos vai bļodiņās, ēd kā saldo zupu. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar maltu kanēli. 


Nav komentāru: