Šo interesanto ēdienu vislabāk vārīt no skābeniem vasaras
āboliem, pacietiem Baltie Dzidrie, Rožāboli. Zupa noteikti garšos tiem, kuriem
patīk svaigs, tikko sildīts biezpiens ar visām suliņām. Zupa ir gaišā, dzidrā
ābolu krāsā, garša ir saldskāba, sajūta pēc ēšanas – viegla un svaiga. Īsts
Latvijas vasaras saldēdiens!
Sastāvdaļas
- 0,5 kg zaļu, skābu ābolu
- 100 g cukura
- 0,5 l trekns lauku piens
- 3-4 krustnagliņas
- malts kanēlis
Pagatavošana:
|
|
|
|
- Ābolus noskalo, nomizo, sagriež šķēlēs.
|
- Pienu lej katliņā,
pievieno cukuru un krustnagliņas, uzvāra.
|
- Vārošajā pienā ber ābolu šķēlītes, ļauj strauji
uzvārīties, tūlīt samazina karstumu un nemaisot lēni silda vēl 4-6 minūtes.
Katla dibenā no piena pamazām veidojas biezpiena kunkulīši. Nedrīkst karsēt
par ilgu, tad biezpiens kļūs ciets un āboli izšķīdīs!
|
- Kad biezpiens savilcies, ņem nost no plīts, atdzesē, lej
šķīvjos vai bļodiņās, ēd kā saldo zupu. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar maltu
kanēli.
|
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru