Ķiploks |
Sastāvdaļas:
- 25 nemizotas ķiploku daiviņas
- 2 ēd.k. olīvu eļļas
- 50 gr. sviesta
- 2 sasmalcināti sīpoli
- 1,5 tējk. sasmalcināta svaiga timiāna
- 25 mizotas ķiploku daiviņas
- 4 krūzes dārzeņu vai vistas buljona
- 0,5 krūzes ar jogurtu vai krējumu
- 0,5 krūzes smalki sarīvēta Parmezāna siera
- 1 citrons
Ķiploku zupa |
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nenomizotas ķiploku daiviņas izkārto mazā bļodā. Pievieno olīvu eļļu un pārkaisa pāri sāli un piparus. Cep cepeškrāsnī 45 minūtes. Pēc tam atdzesē. Pēc atdzesēšanas ar pirkstiem notīra ķiplokus no mizām.
- Izkausē sviestu lielā katlā uz mērenas uguns. Pievieno sīpolus un timiānu, cep, līdz sīpoli paliek caurspīdīgi.
- Pievieno grauzdētos ķiplokus un nomizotas svaigās ķiploku daiviņas, gatavo trīs minūtes.
- Pievieno buljonu, vāra aptuveni 20 minūtes līdz ķiploki paliek mīksti. Sablenderē zupu vienmērīgā masā.
- Zupai pievieno jogurtu vai krējumu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Sadala zupu četrās bļodās, pārkaisa ar Parmezāna sieru.
- Citronu sagriež četrās daļās, sulu iespiež zupā katrā porcijā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru