Sastāvdaļas:
- 4 lieli saldie pipari (vēlams dažādu krāsu), sagriezti strēmelēs;
- 100 gr rīvmaizes;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 4 ēd.k. aitas piena (pekorīno) siera, smalki sarīvēts (var aizstāt ar parmezāna sieru);
- 2 tēj.k. sālītu kaperu, izmērcēti aukstā ūdenī;
- 10 melnās olīvas;
- 1 tēj.k. sicīliešu kaltētā oregano;
- sāls, pipari;
- olīveļļa.
Saldie pipari ar rīvmaiz |
Pagatavošana:
- piparus nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un balto daļu un sagriež strēmelēs;
- nelielā daudzumā olīveļļas uz lielas uguns liesmas apcep piparu strēmeles līdz tās ir gandrīz gatavas. Cepšanās laikā pannai uzliek vāku. Atdzesē;
- tikmēr vienā traukā sajauc rīvmaizi ar sasmalcinātiem ķiplokiem, rīvētu sieru, oregano, kaperiem un uz pusēm pārgrieztām olīvām. Nedaudz pievieno olīveļļu un visu kārtīgi izmaisa;
- rīvmaizes masu pievieno pipariem un visu kārtīgi izmaisa. Liek cepties uz mēreni zemas uguns liesmas līdz pipari ir gatavi un rīvmaize ieguvusi zeltainu nokrāsu;
- pasniedz viegli siltus vai pilnībā atdzisušus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru