20.02.15

Saldie pipari ar rīvmaizi


Sastāvdaļas:
  • 4 lieli saldie pipari (vēlams dažādu krāsu), sagriezti strēmelēs;
  • 100 gr rīvmaizes;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 4 ēd.k. aitas piena (pekorīno) siera, smalki sarīvēts (var aizstāt ar parmezāna sieru);
  • 2 tēj.k. sālītu kaperu, izmērcēti aukstā ūdenī;
  • 10 melnās olīvas;
  • 1 tēj.k. sicīliešu kaltētā oregano;
  • sāls, pipari;
  • olīveļļa.
Saldie pipari ar rīvmaiz
Pagatavošana:
  • piparus nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un balto daļu un sagriež strēmelēs;
  • nelielā daudzumā olīveļļas uz lielas uguns liesmas apcep piparu strēmeles līdz tās ir gandrīz gatavas. Cepšanās laikā pannai uzliek vāku. Atdzesē;
  • tikmēr vienā traukā sajauc rīvmaizi ar sasmalcinātiem ķiplokiem, rīvētu sieru, oregano, kaperiem un uz pusēm pārgrieztām olīvām. Nedaudz pievieno olīveļļu un visu kārtīgi izmaisa;
  • rīvmaizes masu pievieno pipariem un visu kārtīgi izmaisa. Liek cepties uz mēreni zemas uguns liesmas līdz pipari ir gatavi un rīvmaize ieguvusi zeltainu nokrāsu;
  • pasniedz viegli siltus vai pilnībā atdzisušus.

Nav komentāru: