Sastāvdaļas:
- 25 g -svaigais raugs
- 500 ml piens
- 50 gr sviests
- 400 gr pilngraudu kviešu milti
- 2 ēd. k. linsēklas
- 3 ēda.k.sezama sēklas
- 1 tējk. jūras sāls
- 2 ēd. k.cukurs
Pagatavošana:
- Lielā bļodā sajauc raugu, sāli un cukuru.
- Ļauj raugam izkust.
- Uzsildi pienu kopā ar sviestu līdz 36 C°.
- Pārlej to raugam un samaisi.
- Pievieno miltus un masu samaisi ar karoti.
- Pievieno sezama sēklas un linsēklas. Mīklai jābūt nedaudz mitrai, papildus miltus nav nepieciešams pievienot.
- Lej mīklu ietaukotā maizes formā.
- Atstāj to istabas temperatūrā vismaz uz 20 - 30 minūtēm, lai tā uzrūgst un palielinās vismaz uz pusi.
- Sakarsē krāsni līdz 200 C°.
- Maizi cep 40 minūtes.
- Padoms!
- Kad maize izcepusies, uzreiz to neizņem no formas. Ļauj atdzist vismaz 5 minūtes, tad to varēsi vieglāk noņemt no cepamās formas malām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru