Sastāvdaļas:
1 l burkai:
- Rozmarīns – 3 kātiņi
- Cieti vārītas olas – 3 gab.
- Ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes
- Olīveļļa (extra virgin) – 500 ml
- Kaperi – 1 ēdamkarote
- Sāls – 1 šķipsna
- Marinēti tomāti – 2 gab.
- Čili pipars – puspāksts
Marinētas olas |
Pagatavošana:
- Sāc ar marinādes pagatavošanu. Lej traukā ābolu etiķi (to var aizstāt ar upeņu sulu, sojas mērci etc.), puslitru olīveļļas, ber klāt kaperus, sakapātu čili un šķipsnu sāls, visu labi samaisi.
- Tad liec burkā rozmarīnu (vari likt arī jebkurus citus garšaugus), pāris marinētos tomātus (ne tikai garšai, bet arī smukumam) un mizotas vārītās olas.
- Lej pāri sagatavoto marinādi un taisi vāku ciet.
- Pēc pāris stundām olas jau garšos mazliet citādāk.
- Kādu nedēļu tās var uzglabāt pavisam mierīgi.
- Ja gribi procesu paildzināt, gan burku, gan marinādi termiski apstrādā.
Tieši tādā pašā veidā vari marinēt ne tikai olas, bet arī sieru. Un marināde citā reizē var pārtapt par ļoti garšīgu salātu mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru