01.03.15

ZELTA PIENS


«Zelta Piens» —  ir tik vērtīgs dzēriens, ka katram no mums to vajadzētu dzert ikdienu.Galvenā šī brīnumainā dzēriena sastāvdaļa ir kurkuma. Kurkumas saknes un lapu sastāvā ietilpst dzeltena krāsviela kurkumīns un virkne ēteriskās eļļas.  Šī pulvera pretiekaisuma īpašības ir grūti pārvērtēt. Pateicoties tā sastāvā esošiem antiokidantiem, tās ir aktīvas pat pret vēža šūnām.

Brīnumdzēriena īpašības:
  • Antiseptiska un pretsāpju iedarbība
  • Paaugstina imunitāti
  • Antikancerogēnas īpašības
  • Holesterīnu regulējošas īpašības
  • Gremošanas sistēmas atjaunošana
  • Aknu detoksikācija
  • Svara un vielmaiņas normalizēšana
  • Normāla spiediena uzturēšana visā ķermenī 
  • Atmiņas un galvas smadzeņu funkcijas uzlabošana 
  • Ādas slimību ārstēšana
  • Palīdzība neiroloģisko saslimšanu gadījumos 
Galvenais šī ārstnieciskā dzēriena trumpis ir kurkumas un piparu pievienošana. Parastais melnais pipars satur piperīnu, kas paaugstina aktīvu kurkumas uzsūkšanos divkārtīgi. 


Dzeltenais dzēriens, kuru mēdz dēvēt arī par dievu dzērienu, šķiet, ir viena no populārākajām indiešu virtuves receptēm. To gatavo jogas centros, ājūrvēdas nodarbībās un pat Bolivudas filmās. Ne tikai kino, bet arī dzīvē, šis dzēriens ir populārs savu daudzo lielisko īpašību dēļ, pie kurām kā svarīgākās var minēt imunitātes uzlabošanu, aknu detoksikāciju, svara un vielmaiņas normalizēšanu, normāla spiediena uzturēšanu, ādas slimību ārstēšanu utt. 

Šis dzēriens noteikti ir jādzer vakarā pirms gulētiešanas, jo tas darbojas labāk nekā jebkuras miega zāles. Palikt nomodā pēc tā ir gandrīz neiespējami! 

Gatavojam pastu no kurkumas

Gatavojam pastu no kurkumas. 
  • 1/4 krūzes kurkumas 
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu 
  • 1/2 krūzes filtrēta ūdens
Sajauc visas sastāvdaļas un nedaudz pavāri uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Šo masu var ielikt burkā un turēt ledusskapī. Nav nepieciešams pastu gatavot katru reizi, kad sagribas pagatavot šo burvīgo dzērienu. 

Gatavojam Zelta Pienu.



Sastāvdaļas 
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 1/2 glāzes ūdens
  • Zaļais kardamons (2-4 pākstiņas)
  • 2 glāzes piena (ar govs pienu būs treknāks dzēriens, ar riekstu pienu - liesāks.)
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas vai gī sviesta
  • ¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu (ļoti būtiski pievienot melnos piparus, jo tie divkāršo kurkumas uzsūkšanos)
  • medus pēc garšas

 PAGATAVOŠANA 
  1. Vispirms katliņā ielej puskrūzi auksta ūdens un uzvāra, tad liek klāt kurkumu, kardamonu un melnos piparus. Vāra, līdz iegūst pastai līdzīgu konsistenci. 
  2. Pēc tam lej klāt pienu. Kad tas sāk mest burbuli, pievieno kokosriekstu eļļu un ņem nost no uguns. 
  3. Kad piens ir atdzisis līdz dzeršanai piemērotai temperatūrai, pievieno medu pēc garšas. 
Svarīgi ir medu nevārīt, jo tad tas ne tikai zaudē visas savas labās īpašības, bet arī kļūst veselībai kaitīgs.

Mandeļu piens
 Zelta Piena pārējās sastāvdaļas:
  • 1 krūze mandeļu piena (der arī kokosriektu piens vai govs piens) 
  • 1 tējkarote kokosriekstu eļļas 
  • 1/4 tējkarotes vai vairāk kurkumas pastas, kuru pagatavojāt pirms tam 
  • Medus
Samaisiet visas satāvdaļas, izņemot medu. Sildiet katliņā, bet neļaujiet vārīties. Izslēdziet uguni un siltajam pienam pievienojiet medu. Medu nedrīkst vārīt, jo tad tas zaudēs visas savas labās īpašības! 


Nav komentāru: