11.03.15

Cepti pildīti tomāti ar rīsiem

Sastāvdaļas
  • 6 stingri, gatavi tomāti
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 100 g smalki sakapātu sīpolu
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 250 g vārītu gargraudu rīsu
  • 5 lielas bazilika lapas, tējkarote raudenes
  • 200 ml ūdens
  • 100 g Parmas siera
  • dārzeņi (salāti, tomāti, gurķi, rīvēti burkāni)
  • 5 tējkarotes smalki sagrieztu pētersīļu



Cepti pildīti tomāti ar rīsiem
Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Ietauko karstumizturīgu trauku, kas ir pietiekami liels, lai tajā ievietotu tomātus. 
  2. Nogriez plānas šķēlītes no tomātu augšas un noliec tās malā. Ar karoti izgreb tomātu mīkstumu un sakapā to kopā ar šķēlītēm.
  3.  Sakarsē ēdamkaroti eļļas katlā uz vidējas uguns. Pieber sīpolu un sautē apmēram 3 minūtes. 
  4. Pievieno ķiploku un cep vēl minūti.
  5.  Pievieno pusi tomātu mīkstuma, rīsus un sakapātus garšaugus. Nemitīgi maisot, vāri visu uz lēnas uguns, līdz lielākā daļa šķidruma sasūcas rīsos. Ja maisījums šķiet pārāk sauss, pielej nedaudz ūdens. Visam vajadzētu aizņemt 5 minūtes. 
  6. Pieber svaigi maltus piparus. Sajauc atlikušo tomātu mīkstumu ar ūdeni, pievieno bazilika lapiņas, sāli un melnos piparus. 
  7. Sablenderē, līdz iegūsti krēmīgu masu. 
  8. Pildi tomātus ar rīsiem, kas bagātināti ar garšauguem, apbārsti ar sieru un novieto ietaukotajā traukā. Aplej tomātiem apkārt sablenderēto biezeni. 
  9. Cep 25 minūtes vai līdz brīdim, kad siers ir zeltaini brūns. 
  10. Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Nav komentāru: