09.03.15

Hinkaļi - gruzīnu pelmeņi

Sastāvdaļas:
Pildījumam:
  • 500 g liellopa maltā gaļa
  • 500 g cūkgaļas maltā gaļa
  • 1 sauja svaigs koriandrs
  • 1 gab. sīpols
  • 1/2-1 glāze ūdens

pēc garšas
  • malti sarkanie pipari
  • pēc garšas
  • kumins, mlats
  • pēc garšas
  • sāls

Mīklai:
kviešu milti
Ūdens
sāls
Hinkaļi - gruzīnu pelmeņi
Pagatavošana:

  1. Gatavo pildījumu. Nomizo un sakapā sīpolu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa viendabīgā masā.
  2. Pildījumam jāiznāk mīkstam, mīkstākam kā pelmeņu pildījumam un to nedrīkst ievīstīt cieši, jo vārot iztek ļoti garda suliņa. (Šī iemesla dēļ hinkaļus ēd ar rokām, sākot no sāna, jo ēdot ar nazi un dakšiņu iztek viss labums.) 
  3. Gatavo mīklu. Sajauc miltus ar ūdeni, pēc garšas pievienogot sāli. Mīklai jābūt tādai, lai to varētu rullēt (biezai).
  4. Izrullē mīklu, ar apakštasīti izspiež aplīšus, kuru centrā liek pildījumu, tad no visām pusēm mīklu saņem kopā, 2 reizes sagriež un iespiež. Sanāk tāds kā saišķītis ar astīti vidū. 
  5. Met verdošā sālsūdenī un izņem, kad hinkaļi uzpeld. 



Hinkaļi ir gardi un aromātiski palmeņi gruzīnu gaumē. Tos var ēst gan vārītus, gan ceptus. Hinkaļus ēd ar rokām, turot tos aiz mīklas "kātiņa" un izsūcot gardo buljonu.


Nav komentāru: