Sastāvdaļas:
- 1 gab. maize 'Ķieģelītis'
- 400 g konservēta kukurūza
- 4-5 tomāti
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 1 paciņa majonēzes
- 200 g rīvēts siers
- 4-5 vārītas olas
- sāls, eļļa
Pagatavošana:
- Maizi sagriež nelielos gabaliņos. Lej dziļā pannā eļļu - diezgan daudz, kārtīgi uzkarsē un pa saujiņai ber iekšā maizes gabaliņus un apcep. Cep apmēram 30 sekundes - 1 minūti - līdz zeltainam brūnumam.
- Pēc tam ķeksē gabaliņus laukā, notecina lieko eļļu un ber traukā. Uzkaisa nedaudz sāli. Tā sacep visu sagriezto maizi.
- Kad maize sacepta, kārto traukā, kurā gatavos salātus. Pirmajā kārtā liek grauzdiņus.
- Gatavo ķiploku mērcīti: 4-5 ķiploku daiviņas saspiež un pievieno majonēzi - apmēram 4-5 ēdamkarotes. Samaisa un to tad liek virsū uz grauzdiņiem. Pēc tam nedaudz pārlej pāri parasto majonēzi.
- Pēc tam virsū liek sagrieztus tomātus un atkal pārlej majonēzi.
- Tad pārber konservēto kukurūzu, kurai noliets šķidrums. Un atkal liek majonēzi.
- Pēdējo kārtu pārber ar rīvētu sieru vai vārītam olām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru