09.03.15

Kārtainie ķiploku grauzdiņu salāti

Sastāvdaļas:
  • 1 gab. maize 'Ķieģelītis'
  • 400 g konservēta kukurūza
  • 4-5 tomāti
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 paciņa majonēzes
  • 200 g rīvēts siers
  • 4-5 vārītas olas
  • sāls, eļļa


Pagatavošana:
  1. Maizi sagriež nelielos gabaliņos. Lej dziļā pannā eļļu - diezgan daudz, kārtīgi uzkarsē un pa saujiņai ber iekšā maizes gabaliņus un apcep. Cep apmēram 30 sekundes - 1 minūti - līdz zeltainam brūnumam.
  2. Pēc tam ķeksē gabaliņus laukā, notecina lieko eļļu un ber traukā. Uzkaisa nedaudz sāli. Tā sacep visu sagriezto maizi.
  3. Kad maize sacepta, kārto traukā, kurā gatavos salātus. Pirmajā kārtā liek grauzdiņus.
  4. Gatavo ķiploku mērcīti: 4-5 ķiploku daiviņas saspiež un pievieno majonēzi - apmēram 4-5 ēdamkarotes. Samaisa un to tad liek virsū uz grauzdiņiem. Pēc tam nedaudz pārlej pāri parasto majonēzi.
  5. Pēc tam virsū liek sagrieztus tomātus un atkal pārlej majonēzi.
  6. Tad pārber konservēto kukurūzu, kurai noliets šķidrums. Un atkal liek majonēzi.
  7. Pēdējo kārtu pārber ar rīvētu sieru vai vārītam olām.



Nav komentāru: