Sastāvdaļas
Pagatavošana
- 150 ml ūdens
- 60 g sviests
- 75 g milti
- 2 gab. olas
- 1 šķipsna sāls
- Katlā ielej ūdeni un ieliek sagrieztu sviestu, silda, kamēr sviests izkūst un tad to uzvāra.
- Katliņu noņem no uguns, pievieno izsijātus miltus un šķipsniņu sāls.
- Visu maisa, līdz mīkla saiet mīkstā kamolā.
- Atdzesē kādas 5-10 minūtes un tad pakāpeniski pievieno viegli sakultas olas.
- Jākuļ spēcīgi, tad mīkla būs viendabīga un spīdīga.
- Cepamo plāti ietauko ar sviestu un apslaka ar ūdeni. Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež 5-7 cm garas desiņas (cik nu lielas kūciņas grib).
- Apziež ar sakultu olu un liek 220*C cepties kādas 10 minūtes, tad samazina karstumu uz 190*C un cep vēl 20 minūtes.
- Ņem ārā un vai nu pārgriež uz pusēm un atdzesē vai vienkārši taisa iegriezumu sānos.
- Pildīt var ar sakultu biezpiena un putukrējuma masu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru