26.03.16

Lieldienu pasha

Sastāvdaļas:  
  • 1 kg vājpiena biezpiens
  • 0.2 l saldais krējums
  • 5 olu dzeltenumi
  • 200 g sviests
  • vaniļas cukurs
  • 200 g cukurs
  • 100 g gaišo rozīņu
  • 100 g tumšo rozīņu
  • 1 citrona miziņa
  • sukādes, rieksti , dzērvenes. aprikozes
Lieldienu pasha
Pagatavošana:
  1. Nomazgā žāvētos augļus un apžāvē uz papīra dvieļa.
  2. Biezpienu izrīvē caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldo krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Uz uguns visu laiku maisot karsē līdz vārīšanai (vārīties nedrīkst!). Noņem no uguns, maisot dzesē. 
  3. Aukstai masai pieliek cukuru, nomazgātas, dvielī nosusinātas rozīnes, vaniļu, noplaucētas rozīnes, sagrieztas sukādes, riekstus utt. Visu labi sajauc. 
  4. Pashas formā izklāj noplaucētu marli, saliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām, ņem ārā un liek Lieldienu galda.
  5. Pirms pasniegšanas pashu dekorē ar šokolādi.


Nav komentāru: