Sastāvdaļas:
- 1 kg vājpiena biezpiens
- 0.2 l saldais krējums
- 5 olu dzeltenumi
- 200 g sviests
- vaniļas cukurs
- 200 g cukurs
- 100 g gaišo rozīņu
- 100 g tumšo rozīņu
- 1 citrona miziņa
- sukādes, rieksti , dzērvenes. aprikozes
![]() |
Lieldienu pasha |
Pagatavošana:
- Nomazgā žāvētos augļus un apžāvē uz papīra dvieļa.
- Biezpienu izrīvē caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldo krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Uz uguns visu laiku maisot karsē līdz vārīšanai (vārīties nedrīkst!). Noņem no uguns, maisot dzesē.
- Aukstai masai pieliek cukuru, nomazgātas, dvielī nosusinātas rozīnes, vaniļu, noplaucētas rozīnes, sagrieztas sukādes, riekstus utt. Visu labi sajauc.
- Pashas formā izklāj noplaucētu marli, saliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām, ņem ārā un liek Lieldienu galda.
- Pirms pasniegšanas pashu dekorē ar šokolādi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru