05.06.08

Vinegrets


Vinegrets ar silķi

Sastāvdaļas:
  • 4Vārīti kartupeļi
  • 4Vārītas bietes(nelielas)
  • 1 siļķe
  • 1 sīpols
  • 2-3 marinēti gurķi,
Vinegrets ar siļķi


Mērcei:
  • Citrona sula(0.5 citrona)
  • Olīveļļa(4-5 ēd.k.)
  • Angļu sinepes (1tējk.)
  • Pipari, sāls


Vinegrets ar āboliem.

Sastāv
daļas:
  • 2-3 āboli,
  • 3-4 kartupeļi,
  • 2-3 burkāni,
  • 2 gurķi (var izmantot skābētus kāpostus)

 Mērcei:
  • 4 ēdamkarotes eļļas,
  •  1 tējk. sinepju,
  • 1-2 tējk. 3% etiķa,
  • 1-2 tējk. cukurs,
  • zaļumi, sāls, pipari. 


Vinegrets ar āboliem

Vinegrets ar pupiņām.

Sastāvs: 
  • 2 kartupeļi,
  • 1 biete,
  • 1 gl. vārītu balto pupiņu,
  • 1 gurķis

Pagatavošana:
  1. Visu sagriežam un sajauc ar sāli un pipariem.
  2. Mērcei: Eļļā ielej etiķi, pievieno sinepes un cukuru. Maisa līdz cukurs pilnībā izkusis. Pārlej salātus ar mērci un sajauc. 



Labu apetīti!

Nav komentāru: