Vēl viens
gardums, kas bērnībā man likās izkāpis no pasaku grāmatas.
Sastāvdaļas:
- 150 g skāba krējuma; (1/2 glāze)
- 2 olas;
- 1 glāze cukura;
- 1/2 tējakrote sodas;
- milti pēc vajadzības (līdz 500 g);
- 200 g sviesta vai margarīna;
- 1 litrs eļļa cepšanai;
- pūdercukurs pārkaisīšanai.
![]() |
Cepam eļļā |
Pagatavošana:
- Olas sakuļ un pielej krējumam, pieber cukuru, sodu, pielej izkausētu atdzesētu sviestu (margarīnu) un pieber miltus. Visu samīca.
- No mīklas veido žagariņus: izveltnētu mīklu sagriež apmēram 3 cm platās un 6-8 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles malu bārkstveidā iegriež un turot, pie neiegrieztās malas, strēmeli satin. Otrs variants: iegriež strēmeles vidū un aiz abiem galiem caur iegriezto vidu izvelk strēmeli uz otru pusi.
- Katliņā uzkarsē eļļu. Sakarsētā eļļā liek sagatavotos žagariņus un vāra gatavus. Izņemtiem no katla notecina lieko eļļu un pārkaisa ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru