19.02.11

Cepumi Žagariņi


Vēl viens gardums, kas bērnībā man likās izkāpis no pasaku grāmatas. 

Sastāvdaļas:
  • 150 g skāba krējuma; (1/2 glāze)
  • 2 olas;
  • 1 glāze cukura;
  • 1/2 tējakrote sodas;
  • milti pēc vajadzības (līdz 500 g);
  • 200 g sviesta vai margarīna;
  • 1 litrs eļļa cepšanai; 
  • pūdercukurs pārkaisīšanai.

Cepam eļļā

Pagatavošana:
  1.  Olas sakuļ un pielej krējumam, pieber cukuru, sodu, pielej izkausētu atdzesētu sviestu (margarīnu) un pieber miltus. Visu samīca.
  2.  No mīklas veido žagariņus: izveltnētu mīklu sagriež apmēram 3 cm platās un 6-8 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles malu bārkstveidā iegriež un turot, pie neiegrieztās malas, strēmeli satin. Otrs variants: iegriež strēmeles vidū un aiz abiem galiem caur iegriezto vidu izvelk strēmeli uz otru pusi.
  3. Katliņā uzkarsē eļļu. Sakarsētā eļļā liek sagatavotos žagariņus un vāra gatavus. Izņemtiem no katla notecina lieko eļļu un pārkaisa ar pūdercukuru.
Cepumi "Žagariņi"


Nav komentāru: