29.03.13

Vistas filejas pīrāgs


Sastāvdaļas:
  •  vistas fileja (divi lieli gabali),
  • 1 sīpols,
  •  marinēti šampinjoni (viena burciņa),
  • 3 vārīti burkāni,
  • saldais krējums (pēc vajadzības)
  • 150 gr. Siers (pārkaisīšanai)
  •  3-4 ēd.k. olīveļļas,
  • sāls, pipari,
  •  muskatrieksts - pēc garšas,
  • 1 citrona sula.


Vistas filejas pīrāga pagatavošana

Pagatavošana:
  • Vistas fileju - sagriežam strēmelītēs, liekam bļodā, pievienojam citrona sulu, garšvielas, sajauc visu kopā, atstājam iemarinēties uz 1 stundu.
  • Novārām burkānus, atdzesējam, sarīvējam.
  • Sarīvējam 150 gr. sieru uz rupjās rīves.
  •  Smalki sagriežam sīpolu un marinētos šampinjonus, nedaudz apcepam, pievienojam saldo krējumu un uz nelielas uguns mazliet pasautējam.
  • Sagriezto vistas filejas daudzumu sadalām divās daļās (pīrāga apakšējai un augšējai kārtai), tāpat darām ar rīvēto sieru (dalām divās daļās).
  • Sagatavojam veidni cepšanai, ieziežam ar olīveļļu, tad kārtojam strēmelēs sagrieztos, iemarinētos vistas filejas gabaliņus veidnē, liekam arī gar veidnes maliņām, pārkaisām ar rīvētu sieru.
  • Veidnē ar vistas fileju, nākamo kārtu liekam atdzesētus apceptos sīpolus un šampinjonus, tad rīvētu burkānu kārtu.
  • Pēdējā kārtā spirālveidā izkārtojam atlikušo vistas fileju. Liekam veidni cepeškrāsnī , cepam 200 grādu temperatūrā apmēram 30 min. 
  • Vistas pīrāgs izdalīs daudz sulas, to vēlams noliet!
Vistas filejas pīrāgu pārkaisām ar rīvētu sieru
  • Pēc 30 min. izņemam veidni no cepeškrāsns, apkaisām ar rīvētu sieru un ievietojam veidni ar pīrāgu cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, lai siers izkūst un apbrūninās pīrāga augšējā kārta.
  • Izņemam vistas pīrāgu no cepeškrāsns un atstājam uz 10 min. pīrāgu formā. Uzreiz nevajag ņemt ārā un likt uz šķīvja.

 
Labu apetīti!

Pīrāgu rotājam ar citrona, tomāta šķēlītēm un zaļumiem.

Avots: draugiem.lv Ideju tarba.

Nav komentāru: