22.09.13

Cepumi "Rozītes"

Nepieciešams:
  • 125 gr milti,
  • 2 olas,
  • 1 ēd.k. cukurs,
  • 125 gr. piens
  • 50 gr. 35% saldā krējuma,
  • vaniļas cukurs,
  • šķipsniņa sāls,
  • 500 gr karsēšanai piemērotas eļļas, vai kulinārijas tauku,
  • pūdercukurs,
  • 2 ēd.k. stiprā alkohola - kraukšķim

Vēl vajadzīgas speciālas rozīšu formas, tās var nopirkt  tirgū, amatnieku tirdziņos, arī interneta veikalos. Var cept lejot mīklu karstā eļļā.

Pagatavošana:
  • Olas sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru, pieber izsijātus miltus, pievieno pienu un samaisa. Pielej saldo krējumu, mīklu labi sakuļ. Atstāj vēsā vietā uz 30 minūtēm
  • Mīklai jābūt šķidrai, viendabīgai, orientējoši - kā plānajām pankūkām.
  • Sakarsē eļļu, tajā ieliek cepumu veidnīti, veidnīti labi sakarsē (citādi nedabūsiet nost cepumus)

  • Sakarsēto veidnīti iemērc mīklā, pēc iespējas neļaujot mīklai nokļūt uz veidnes augšējās malas (ja cepums aplips apkārt augšējai malai, tas nevarēs noslīdēt no veidnes).
  • Veidnīti ar mīklu iemērc sakarsētos taukos un cep cepumus, līdz tie kļūst zeltaini (apmēram 1minūti). Kad cepumi gatavi, tie paši noslīd no veidnītes, liekam tos uz papīra dvielīša, lai notek lielie tauki.
Cepumi "Rozītes"
  •  Kārtojam traukā, un kad cepumi atdzisuši pārkaisām tos ar pūdercukuru.
Labu apetīti!



Nav komentāru: