Cepumi ir laba uzkoda gan pie alus, gan arī pie
tējas.
Sastāvdaļas:
- 400 g siers;
- 200 g kviešu milti;
- 200 g rudzu milti;
- 135 g sviests;
- apm.150 g ūdens;
- sāls; pipari
- Nosver miltus un pieber garšvielas. Nav obligāti jāņem milti vienādās daļās, var variēt un izmēģināt, kā garšo labāk.Miltiem pierīvē klāt sieru un aukstu sviestu.
- Pamazām lej klāt aukstu ūdeni. Var gadīties, ka ūdeni vajadzēs nedaudz mazāk vai vairāk. Samīca mīklu, mīklu var uz kādu brīdi ielikt ledusskapī.
- Tad izrullē un veido cepumiņus.
- Cep 180 grādos 15 minūtes.
Siera cepumi ar rudzu miltiem |
Sastāvdaļas:
- 100 g rudzu miltu
- 120 g kviešu miltu
- 50 g siera, smalki sarīvēts
- 1/2 ēd.k. cukura
- 140 g auksta sviesta, kubiņos
- šķipsniņa muskatrieksta
- 1/8 tējk. jūras sāls
- 1 ola
- 1‒2 ēd.k. piena
- 40 g rīvēta siera, ko uzbērt cepumiem
- Gatavo mīklu. Traukā iesijā miltus ar sāli, muskatriekstu, pieber cukuru, rīvētu sieru un samaisi. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno pienu, olu un samīci viendabīgu mīklu. Tad izveido mīklas bumbu, kuru, ja ir laiks, liec ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izrullē mīklu 5 mm biezumā un izspied apļus. Liec tos uz pannas un uzber katram sieru. Liec cepeškrāsnī un cep 15‒20 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini. Izņem ārā, atdzesē pannā 5 minūtes un tad uz režģa.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru