24.11.13

Maltās gaļas zupa

Maltās gaļas zupa
Sastāvdaļas:
  • 500 g maltās gaļas
  • 500g paprikas
  • 4 selerijas kāti
  • 2 sīpoli
  • ķiploks
  • 1 kārba tomātu savā sulā (400g)
  • 2 burkāni
  • eļļa
  • pipari
  • sāls
  • lauru lapa
  • 1 čilī pipars
  • zaļumi
  • 200 g skābā krējuma

Pagatavošana:
  1. Katliņā uzkarsē eļļu. Sīpolus sagriež smalki, apcep eļļā, pieliek rīvētus burkānus, apcep. Tad pieliek sagrieztu papriku, malto gaļu un sagrieztus selerijas kātus, apcep. Visu pārlej ar ūdeni, uzvāra, pieliek garšvielas, ķiploku un čilī.
  2. Vāra 25 minūtes, tad pieliek tomātus, sāli, ja nepieciešams pielej ūdeni. Zupai jābūt pabiezai. Zupu pasniedz ar skābo krējumu, zaļumiem un svaigu maizi

Nav komentāru: