Sastāvdaļas:
- 1/2 sīpola
- 2 ēd.k. olīveļļas un sviesta cepšanai
- 450 grami saldētu zaļo zirnīšu
- 0.5 l dārzeņu buljons
- 100 grami saldā krējuma
- saujiņa baltmaizes grauzdiņu
- diedzētu sēklu dīgsti
- sāls, pipari
Zaļo zirnīšu krēmzupa |
PAGATAVOŠANA
- Sakapā pusīti no liela sīpola. Katliņā ieliek piciņu sviesta un nedaudz eļļas, tajā apcep sīpolu. Pievieno buljonu un uzvāra. Pieber zirņus. Zirņus vāra, kamēr tie mīksti –minūtes 15-20.
- Kad zirņi gatavi, virumu sablendē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzvāra.
- Zupu lej šķīvjos, pārber ar grauzdiņiem un diedzējumiem, rotā ar piparmētru lapiņu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru