01.12.13

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar grauzdiņiem

Sastāvdaļas:
  • 1/2 sīpola
  • 2 ēd.k. olīveļļas un sviesta cepšanai
  • 450 grami saldētu zaļo zirnīšu
  • 0.5 l dārzeņu buljons
  • 100 grami saldā krējuma
  •  saujiņa baltmaizes grauzdiņu
  • diedzētu sēklu dīgsti
  • sāls, pipari

Zaļo zirnīšu krēmzupa

PAGATAVOŠANA
  1. Sakapā pusīti no liela sīpola.  Katliņā ieliek piciņu sviesta un nedaudz eļļas, tajā apcep sīpolu. Pievieno buljonu un uzvāra. Pieber zirņus. Zirņus vāra, kamēr tie mīksti –minūtes 15-20.
  2. Kad zirņi gatavi, virumu sablendē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzvāra.
  3. Zupu lej šķīvjos, pārber ar grauzdiņiem un diedzējumiem, rotā ar piparmētru lapiņu.


Nav komentāru: