Cēzara salātu mērce
Sastāvdaļas:
- 1 ola
- 1 daiviņu ķiploka
- 2 anšovus
- olīveļļa
- 2 ēd.k.citrona sulu
- sāls
- malti melnie pipari
- Balzamiko etiķis vai Vorčesteras mērce, vai Dižonas sinepes – pēc izvēles
- Parmezāna siers (rīvēts)
Pagatavošana:
Olu sasilda siltā ūdenī, kad silta,
aplej ar vārošu ūdeni, un vāra aptuveni 1 minūti. Ieliek aukstā ūdenī. Ķiploku ar sāli, pipariem un anšoviem saspaida putriņā. No olas uzmanīgi izņem
dzeltenumu. Olas dzeltenumu liek bļodiņā, pieliek klāt ķiploku/anšovu
maisījumu, sinepes, citronu sulu. Visu saputo, tad pa pilītei lej klāt olīveļļu
un nepārtraukti puto, līdz veidojas viendabīga masa. Pie saputotās masas
pievieno parmezāna sieru un kaperus.
Lieto kā salātu mērci Cēzara salātiem.
Cēzara salāti |
Cēzara salāti (klasika)
Sastāvdaļas:
- Dažādu zaļo salātu lapas (pēc izvēles)
- Ķiršu tomāti,
- Maizes grauzdiņi;
- Parmezāna siers
- Vistas fileja (cepta)
- Sāls,Pipari.
Mājas majonēze
Sastāvdaļas:
- 4 olu dzeltenumi,
- ½ tējk. Citronu sula,
- 1 tējk. Cukurs,
- 0.5 l olīveļļa
- Sāls, malti baltie pipari,
- 2 ēd.k. ābolu etiķis,
Pagatavošana:
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, citronu sulu, sinepes
un saputo.Nepārtraukti maisot, pa pilienam pievieno eļļu.Maisa, līdz majonēze
ir sabiezējusi.Kad izveidojusies pilnīgi viendabīga masa, pieliek etiķi, sāli
un piparus.
Diļļu mērce ar kaperiem
Sastāvdaļas:
- 3 ēd.k. ābolu etiķis
- 25 g konservēti kaperi,
- Cukurs,
- Olīveļļa,
- Dilles,
- Sāls, pipari
Diļļu mērce ar kaperiem priekš gardiem svaigu dārzeņu salātiem. Piparus, sāli, kaperus, cukuru un ābolu etiķi sajauc.Puto ar mikseri, pakāpeniski pievieno eļļu. Beigās pieliek kapātus diļļu zaļumus. Izmanto svaigu dārzeņu salātiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru