11.12.13

Sāļās kūkas

Mīklai:
  • 300 ml ūdens
  • 140g miltu
  • 90g sviesta
  • 2 lielas olas

Pildījumam:
  • 150g Mascarpone siera
  • 100g šķiņķa
  • sāls
  • pipari
  • zaļumi

Sāļās kūkas svētku galdam
Pagatavošana:
Uzvāra ūdeni, tajā liek sviestu un šķipsniņu sāls. Ūdeni noņem no uguns, maisot iejauc miltus, maisa, līdz mīkla atlec no katliņa malām, saveļas kamolā.
Olas sakuļ, pa daļām liek klāt mīklai, samaisa viendabīgu, gludu mīklu. Mīklu liek konditorejas maisiņā, uz ietaukotas plāts izspiež mazas kūciņas, ievērojot atstarpes, jo cepot tās palielināsies. cep 200 grādos apmēram 15 minūtes, cepšanas laikā cepeškrāsni nedrīkst vērt vaļā, kūciņas var sakristies. Izceptas kūciņas atdzesē.
Sieru sajauc ar mazos gabaliņos sagrieztu šķiņķi, pieliek sāli un piparus pēc garšas, sasmalcinātus zaļumus.
Kūciņām nogriež «vāciņu», pilda ar siera maisījumu, virsū liek nogriezto daļu kā «vāciņu».
Pildījumu varat izvēlēties pēc savas gaumes - pastēti, sieru, saputotu krējumu ar piedevām. Kūciņas ieteicams pildīt neilgi pirms pasniegšanas, lai tās nesamirkst.

Nav komentāru: