Atsauc atmiņā bērnības garšas!
Sastāvdaļas: - 300g sviesta
- 3 olas
- 250g cukura
- 150g skābā krējuma
- vaniļas cukurs
- milti pēc vajadzības
- kanēlis un magones
Klasiskie smilšu cepumi
Pagatavošana:
- Sviestu, olas, cukuru, vaniļas cukuru un skābo krējumu samīca. Pakāpeniski pievieno miltus un turpina mīcīt, līdz izveidojas stingra mīkla.
- Mīklu sadala uz pusēm, vienai daļai pievieno magones, otrai - kanēli, šo cepumu veidošanai formiņas mums ir saglabājušās no vecvecmāmiņas laikiem. Vajadzīgo formiņu piestiprina gaļas mašīnai; mīklu liek gaļas mašīnā un maļ cepumus .
- Sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavus. Kad cepumi gatavi, tos karstus sagriež vajadzīgā izmērā.
- Ja šādas formiņas nav, mīklu izveltnē un ar dekoratīvo griezēju sagriež cepumus.
Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru