28.01.14

Klasiskie smilšu cepumi

 Atsauc atmiņā bērnības garšas!
Sastāvdaļas: 
  • 300g sviesta 
  • 3 olas 
  • 250g cukura 
  • 150g skābā krējuma 
  • vaniļas cukurs 
  • milti pēc vajadzības 
  • kanēlis un magones 

Klasiskie smilšu cepumi


Pagatavošana: 
  1. Sviestu, olas, cukuru, vaniļas cukuru un skābo krējumu samīca. Pakāpeniski pievieno miltus un turpina mīcīt, līdz izveidojas stingra mīkla. 
  2. Mīklu sadala uz pusēm, vienai daļai pievieno magones, otrai - kanēli, šo cepumu veidošanai formiņas mums ir saglabājušās no vecvecmāmiņas laikiem. Vajadzīgo formiņu piestiprina gaļas mašīnai; mīklu liek gaļas mašīnā un maļ cepumus . 
  3. Sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavus. Kad cepumi gatavi, tos karstus sagriež vajadzīgā izmērā. 
  4. Ja šādas formiņas nav, mīklu izveltnē un ar dekoratīvo griezēju sagriež cepumus.

Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv

Nav komentāru: