Rakstnieces Andas Līces recepte:
Sastāvdaļas:
- 2 kg miltu
- 1 rupjmaizes ķieģelītis
- 1 l kefīra
- 1 glāze cukura
- 1 paciņa sausā rauga
- sauja ķimeņu
- 1 -2 olas pārsmērēšanai
Padomju laika saldskābmaize |
Pagatavošana:
- Rupjmaizes ķieģelītim nogriež garozu, mīkstumu saplūkā un sajauc ar pusglāzi cukura un kefīru. Visu sajauc viendabīgā masā, pārklāj ar dvieli un atstāj istabas temperatūrā rūgt visu dienu.
- Vakarā masai pievieno otru pusglāzi cukura, miltus un raugu, ķimenes, kārtīgi samīca un atstāj līdz rītam rūgt.
- Iekur krāsni un ļauj, lai tā uzkarst vai sasilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Nokaisa ar miltiem cepamplāti.
- Mīklu no rīta vairs nemīca. No mīklas ar slapjām rokām izveido kukulīšus un liek uz plāts, pārsmērē ar sakultu olu un cep 50 - 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbuli, iedurot klaipiņa vidū, ja irbulītis sauss - maizīte gatava.
- Gatavu maizīti liek uz koka dēlīša, krietni sasedz un ļauj lēni atdzist.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru