Sastāvdaļas:
Krēms
- 150 g sviests
- 160 g brūnā cukura
- 2 olas
- 180 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. sodas
- 120 g paniņu
- 200 g sviesta
- 100 g pūdercukura
- 200 g vārīta kondensētā piena
- 200 g krēmsiera
Rotāšanai:
- Zemenes
- Piparmētru lapiņas
- Cepumi "Dāmu pirkstiņi"
Pagatavošana
- Sviestu liec nelielā katliņā un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests kļuvis zeltaini brūns. Sabrūnējušos taukus nosmel ar karoti. Sviestu lej bļodiņā un atdzesē vismaz 1 h ledusskapī.
- Krāsni sakarsē 180 grādus karstu. Divas 20 cm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru un to maliņas nosmērē ar tējkaroti sviesta.
- Bļodā liec atdzesēto sviestu un puto kopā ar cukuru. Miksē, līdz sviests kļuvis krēmīgs un gaišs. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Pēc katras pievienotās olas rūpīgi samaisi sastāvdaļas.
- Atsevišķā traukā iesijā miltus, sodu un cepamo pulveri. Sauso maisījumu un paniņas pievieno mīklai un miksē, līdz masa kļuvusi krēmīga. Masu dali divās daļās un pildi cepamajās formās. Liec krāsnī un cep 25-28 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
- Tikmēr pagatavo krēmu – bļodā liec sviestu pūdercukuru un vārītu kondensēto pienu. Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī krēmsieru un turpini putot vēl nedaudz, līdz krēms kļuvis viendabīgs.
- Atdzisušos biskvītus griez uz pusēm. Un kūku šķīvja liec pirmo biskvīta kārtu, pa virsu smērē krēmu, atkal liec biskvītu un smērē krēmu, un tā turpini ar visām kārtām. Atlikušo krēmu smērē ap kūkas malām un izrotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām.
- Apkārt kūkai liek cepumus "Dāmu pirkstiņi" un kūku pārsien ar dekoratīvu lentīti.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru