Sastāvdaļas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 2 seleriju kāti
- 5 mazas zaļas čilī paprikas
- 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 400 g sagrieztu tomātu
- 1/2 tējkarotes tumšā cukurniedru cukura muscovado
- 700 g svaigu garneļu
- dažas lāses tabasko mērces
Pikantās garneles |
Pagatavošana
- Nomizo un smalki sakapā sīpolu.
- Notīri un plānās šķēlītēs sagriez selerijas kātus.
- No čili izņem seklas un smalki sakapā mīkstumu.
- Katlā uzkarsē eļļu un uz mazas uguns 5 minūtes cep sīpolu, selerijas un čili, kamēr dārzeņi paliek mīksti.
- Izmaisa tomātus, timiānu un cukuru.
- Uzvāri, samazini uguni un turpini uz mazas uguns vēl 5 minūtes vārīt, kamēr mērce viegli sabiezēs.
- Notīri garneles un ar asa naža galu izņem melno dzīsliņu, kas tai stiepjas pāri visai muguriņai.
- Ja izmanto saldētas garneles, kas jau ir attīrītas, pirms pievienošanas mērcei tikai pārlej ar vārošu ūdeni. Un paturi pāris minūtes.
- Garneles pievieno mērcei un vāri 5-10 minūtes, kamēr tās maina krāsu no baltas uz rozā.
- Beigas iemaisi tabasko mērci un uzreiz pasniedz ēdienu galdā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru