15.02.16

Borščs

Sastāvdaļas
  • 200 g melno plūmju;
  • 200 g apceptu biešu;
  • 200 g kāpostu;
  • 2 ēd.k. tomātu pastas;
  • 50 g burkānu;
  • 100 g sīpolu;
  • 300 g kartupeļu;
  • 30 g augu eļļas;
  • sāls, pipari.
Borščs 

Pagatavošana
Notīra dārzeņus. Kartupeļus sagriež salmiņos. Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu smalki sakapā. Sagatavotos dārzeņus apcep augu eļļā divas minūtes, pievieno tomātu pastu un pasautē vēl divas minūtes.
Kartupeļus aplej ar verdošu ūdeni un izvāri. Pēc tam pievieno apceptos dārzeņus un sasmalcinātus kāpostus, pievieno sāli, turpini vārīšanu līdz verdošai temperatūrai, pēc tam gatavo vēl 5-10 minūtes.
Melnās plūmes novāra atsevišķi.
Zupas pasniegšanas brīdī katrā porcijā pievieno 5-6 plūmes kopā ar šķidrumu, kā arī smalki sakapātus zaļumus.

Nav komentāru: