14.06.15

Vistas okroška

Sastāvdaļas:
  •  kefīrs
  •  vistas gaļa
  •  vārītas olas
  •  svaigi gurķi
  •  lociņi
  •  dilles
  •  sāls
  •  sinepes
  •  cukurs
  •  skābs krējums


Pagatavošana
  1. Gaļu novāra un sagriež kubiņos.
  2. Vārītai olai atdala dzeltenumu no baltuma. 
  3. Dzeltenumu izlaiž caur sietu un baltumu sakapā.
  4. Svaigus gurķus sagriež kubiņos.
  5. Lociņus un pusi no dillēm saberž ar sāli.
  6. Olas dzeltenumam pievieno sāli, sinepes un cukuru. 
  7. Pievieno olas baltumu, gurķus, ar sāli saberztos lokus un dilles, daļu krējuma un pakāpeniski iemaisa kefīru. 
  8. Pieliek vistas kubiņus.
  9. Samaisa un pasniedz ar krējumu. Pārkaisa ar dillēm.
Vistas okroška - ieteicama vasarā, līdzīga kā aukstā zupa, taču garšo savādāk.

Nav komentāru: