30.12.16

Asā Vista ar bekonu

Sastāvdaļas:
1 vista
2 ēd.k. citrona sulas
2 sīpoli
2 ēd.k. eļļas

1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
1 tējk. sāls
¼ tējk. piparu

Pildījumam
1 sīpols
4 šķēles baltmaizes
2 kūpināta bekona šķēles
2 čili pākstis
saišķītis pētersīļu
25 g konservētu tomātu
½ ēd.k. eļļas
100 g saldā krējuma
2 olas
šķipsniņa Kajēnas piparu
sāls un pipari pēc garšas



Pagatavošana:
Vistu nomazgā un no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citrona sulu (svaigi spiestu), pipariem un sāli.
Pildījumam sīpolu nomizo un sīki sagriez, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu maizi un šķiņķi. čili piparu atbrīvo no sēkliņām un sasmalcini, sakapā pētersīļus un sagriez nelielos gabaliņos konservēto tomātu.
Sakarsē eļļu, apcep sīpolu, pievieno maizi un šķiņķi, turpini cept un pakāpeniski pievieno čili, pētersīļus un tomātus.
Pārvieto visu bļodā, pievieno krējumu, olu un garšvielas. Ar gatavo pildījumu piepildi vistas vēderu un to aizšuj.
Liec cepamajā traukā, ārpusi iezied ar eļļu un cep 200 grādos aptuveni stundu.
Nomizo atlikušos sīpolus, nomazgā papriku un atbrīvo no sēklām un visu sagriez gabaliņos. Kad vista cepusies aptuveni 30 minūtes, uz pannas pievieno sasmalcinātos dārzeņus.

Nav komentāru: