Sastāvdaļas:
1 neliela pīle (2 kg)
100 g rozīņu
100 ml portvīna
2 āboli (piem., Antonovka)...
1 sīpols
1 šķēle baltmaizes
1 citrons
2 tējkarotes sāls
¼ tējkarotes balto piparu
2 ēdamkarotes sviesta
1 tējkarote Provansas garšvielu
200 g buljona (kas paliek pēc cepšanas)
50 g ābolu etiķa
100 g sviesta
sāls un baltie pipari
1 neliela pīle (2 kg)
100 g rozīņu
100 ml portvīna
2 āboli (piem., Antonovka)...
1 sīpols
1 šķēle baltmaizes
1 citrons
2 tējkarotes sāls
¼ tējkarotes balto piparu
2 ēdamkarotes sviesta
1 tējkarote Provansas garšvielu
Mērcei
200 g buljona (kas paliek pēc cepšanas)
50 g ābolu etiķa
100 g sviesta
sāls un baltie pipari
![]() |
Pildīta karaliskā pīle |
Pagatavošana:
Rozīnes aplej ar portvīnu. ābolu un sīpolus nomizo un sagriez gabaliņos, maizi sadrupini.
Sīpolus nedaudz apcepini, pievieno ābolus un baltmaizi, tējkaroti sāls, šķipsniņu piparu un Provansas garšvielas, kā arī vīnu.
Pīli kārtīgi noskalo un no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar citronu, sāli un pipariem. Piepildi ar pildījumu, nosien un liec cepamajā traukā.
Cep 180 grādos aptuveni 2 stundas. Izņem no krāsns un ietin alumīnija folijā.
Cepšanas buljonu izkās un nosmel taukus, pievieno vīna etiķi. Maisot pievieno sviestu, sāli un piparus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru