Sastāvdaļas
1l kefīra
¾ glāzes krējuma ar zemu tauku saturu
1 glāze cukura
2 ēdamkarotes želatīna
2 glāzes ūdens
½ paciņas vaniļas cukura
¾ glāzes krējuma ar zemu tauku saturu
1 glāze cukura
2 ēdamkarotes želatīna
2 glāzes ūdens
½ paciņas vaniļas cukura
![]() |
Mājās gatavots zefīrs |
Pagatavošana
Želatīnu izmērcē siltā ūdenī 30-40 minūtes, pēc tam uz lēnas uguns, nepārtraucot maisīt, uzvāra, noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Kefīru, krējumu un vaniļas cukuru sajauc un sakuļ ar putojamo vai mikseri 5-6 minūtes.
Pēc tam, turpinot kult, tievā strūkliņā pielej želatīnu un kuļ vēl 4-5 minūtes.
Iegūto masu pārliek formā un liek ledusskapī uz 3-6 stundām.
Kad zefīrs sastindzis, desertu sagriež gabaliņos.
Naža vietā var izmantot parastas cepumu formiņas – izdosies lieliski!
Zefīrs mājas gaumē lieliski sader ar sasmalcinātiem riekstiem un jebkuru ievārījumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru